KAHRAMANMARAŞ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Yöresel Mutfak

Kahramanmaraş'ın yöresel mutfak kültürü Maraş tarhanası, tarhana çorbası, eşkili çorba, döğmeli mercimekli çorba,  paça, simit köftesi, kısır köftesi, içli köfte, sömelek köfte, suluyağlı köfte, eşkili köfte, yoğurtlu köfte, yavan köfte, ekşili aya köftesi, yoğurtlu kebap, ravanda şerbeti,  döğme aşı, Maraş dolması, mimbar, Acem pilavı, tavuklu pilav, çöş börek, çörek, Maraş biberi, sucuk, samsa, pekmez,  hapısa, pestil, cevizli kırma tatlısı, çullama, dünyaca ünlü Maraş dondurması gibi yiyecek-içecekleri ve tatlıları ile çeşitlilik ve lezzet bakımından zengin bir görünüm arz etmektedir. (Ayrıntılı bilgi için Akdenizin Altın Kenti Kahramanmaraş, sayfa 268-295, TIKLAYINIZ.)

yöresel yemekler.JPG

Ekşili Aya Sulusu.JPG


İçli Köfte.JPG


Acem Pilavı.JPG